Trial Tonkotsu Ramen

My sister-in-law is here visiting from Japan.  I was hoping to have her help out in the ramen shop as I originally hoped to be in business by around this time.  Unfortunately, I am not, so I made her a sample of what I will be selling.  This is going to be my signature dish, kotteri tonkotsu ramen.  It’s a special dish that requires a lot of attention.  About 10hours of painstaking boiling of pork bones constantly stirring to avoid burning. 

義理の妹が当地に(当初の予定では開店の手伝いに)来てくれたのですが、肝心のお店は開店できず。せめて味だけでもということで試作の豚骨ラーメンを作りました。妻と九州育ち二人に味をチェックしてもらいました。風味やこってり感は文句無し。かなり美味しい!さらなる高みを目指し、若干タレの配合をいじってみようと思います。

トッピングは前回のBangalow Sweet Porkの肩ロースチャーシューを冷凍保存していたものをオーブンで加熱。これが出来立てよりも二次加熱式のほうが香ばしくプリプリかつジューシーかつ柔らかく、絶品!!それと星さんの海苔、炭焼きメンマ、ねぎ、ゴマ、紅しょうが。

2 Responses to Trial Tonkotsu Ramen

  1. Tomoki says:

    Looks really good! うまそう。

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